Prostxer Ekstrakt; kapari, ayrık otu ve yakı otunun özel olarak formüle edilmesi ile oluşturulmuştur. Bu bitkilerin reaktörde etken maddeleri ayrıştırılarak sıvı ekstrakt formuna dönüştürülmüştür. Ekstrakt ürünler sıvı olup mini partikül seviyesinde olduklarından kana daha hızlı karışabilmektedirler. Kapari otunun diğer isimleri gebre, kebere, gebre otu, menginik, kedi tırnağı, karga kavunu ve Hint hıyarı şeklindedir. Kapari nedir diyenler için birbirinden farklı isimlerle içeriğinden bahsedilen ot, küçük tomurcuklar şeklinde yetişmektedir. Genellikle bu bitkinin turşusu yapılmaktadır ve dikenli bir bitkidir. Akdeniz mutfağı için vazgeçilmez bir bitki haline gelmiştir. Kapari bitkisi meyve olarak sınıflandırılmaktadır. Bu bitkiyi kullanan ve tanıyan insan sayısı da oldukça fazladır. Özellikle Ege bölgesinde yetişmektedir. Kozmetik ve gıda sektörü başta olmak üzere pek çok alanda kullanılmakta, kullanımı yaygınlaştırılmaktadır. Avrupa ülkelerinde ise garnitür şeklinde tüketime sunulmaktadır. Gebre otu olarak da bilinen bitki uzun ömürlüdür. Kapari turşusu da gıda sektöründe son derece yaygındır. Antioksidan özelliği gösteren bitki baharat şeklinde de kullanılabilmektedir. Ayrık Otu da en az kapari otu kadar bilinmektedir. Bu iki ota ek olarak yakı otu ektraktı da bu ürünün içerisinde kullanılmaktadır. Üç farklı bitkiyi bileştiren ürün zengin içeriklidir.
Ürünün içerisinde başta kapari olmak üzere üç farklı bitki bulunmaktadır. Ürün içinde yer alan diğer bitki ayrık otu ve bu ottan elde edilen ekstrakttır. Üçüncü olarak üründe yer alan bir diğer değerli bitki ise yakı otu ekstraktı dır. Üç bitkinin mevcut olduğu üründe birbirinden farklı içerikler mevcuttur. Bitkilerin özelliklerine göre kullanım alanı genişleyen ürünün hitap ettiği kesim de oldukça büyüktür. Ayrık otu, yayılmaya müsati köklere sahip olan bir bitkidir. Çok yıllık olan bu bitkinin 40 ila 80 cm uzunluğa kadar ulaşabildiği kanıtlanmıştır. Bitki 3 ya da 4 nodlu kalkık veya dik gövdeye sahiptir. Bitkinin yaprak kınında tüyler mevcut olmakla birlikte dip kısımları tamamen tüysüzdür. Kulakçıklar zarımsı yapıya sahiptir, kısa dilcikler ise 0,5 mm uzunluğunda ve incedir. Otun yassı yaprakları 10 ya da 20 cm uzunluğundadır. Genişliği se 5 – 10 mm şeklindedir. Alçak kısımları tüysüz olan bitkinin üst yüzeyi tüylüdür.
Üç farklı bitkinin oluşturduğu üründe kapari ve ayrık otu gibi yakı otu ekstraktı da büyük öneme sahiptir. Yakı otu genel olarak pembe ve kırmızı renklere sahip çiçeğin bitkisidir. Bu otun diğer ismi meral gülüdür. Yaklaşık olarak 400 çeşidi mevcuttur. Otun kök yapısı son derece geniştir ve bu sayede çok yıllık bitkiler kategorisine girmektedir. Otun bir kısmı zehirli olabilmektedir, toplanma aşamasında dikkat edilmelidir. Yakı otu ekstraktı bitkinin etken maddesinin bitkiden ayrıştırılmasıyla elde edilir. Bu aşamada teknolojinin önemi büyüktür ve fayda sağlanmalıdır. Bitkiyi sıradan insanlar değil uzman kişiler işleme sokmalıdır aksi takdirde ortaya kötü neticeler çıkabilir. Bitkiyi kullanarak birbirinden farklı form üretimleri gerçekleştirilebilmektedir. Seri şekilde üretilen üründe mevcut olan bitki ve diğer bitki türleri ortak bir oluşumla karşımıza çıkmaktadır.
Yakı Otu Ekstraktı, Kapari Ekstraktı, Ayrık Otu Ekstraktı